Mistä on kyse

Tavoitteenani on saunoa sadassa eri saunassa vuoden 2014 aikana. Inspiraation sadan saunan tavoitteelle sain kaveriltani Heidiltä, joka ui viime kesänä sadassa eri paikassa ja totesi jotenkin niin, että tavoitteet elämässä voivat olla päättömiäkin ja tärkeintä on, että on hauskaa.

Saunon yleensä noin kerran viikossa – Kallion yleisissä saunoissa, Vantaan Kuusijärvellä, kuntosalilla. Nyt tarkoitus on ihan huvikseen kerätä uusia saunomiskokemuksia ja katsoa mitä se tuo tullessaan.

Puhdistaa ruumis ja ”tulla yhdeksi sielunsa kanssa”. Saavuttaa kaif*. Kuten Vanja sanoi pietarilaisessa banjassa, monen tunnin kylpemisen, vihtomisen ja jääkylmään altaaseen kastautumisen jälkeen. (Londen ym. 2004.)

* ”Kaif juontaa juurensa sanasta ”kif”, joka Marokossa tarkoittaa hasista. Venäjän kielessä siitä on tullut suosittu slangisana, jota käytetään merkityksessä ”ekstaattisen iloinen olotila”.”

Magnus Londen ym. (2004) Pietari. Metropoli nurkan takana.

5 responses to “Mistä on kyse”

  1. rento olento says :

    suosittelen kokemaan:

    http://www.sompasauna.fi/

    • laurajanis says :

      Kiitos! Sompasaunasta olen kuullut ja lukenut, mutta en vielä päässyt käymään. Toivottavasti vielä syksyllä ehtii, kuulostaa oikein hyvältä saunameiningiltä!

  2. Ville says :

    Yleiset saunat listattuna osoitteessa http://www.kyly.info

Trackbacks / Pingbacks

  1. Sauna 64. Intiaanirukouksia sweat lodgessa Arizonassa | satasaunaa - 25 elokuun, 2014

Jätä kommentti