Sauna 90. Laajarannassa pylly pyllyn vieressä

Tänään töistä lähtiessä seisoa toljotin puoli minuuttia Makkaratalon kulmalla ja arvoin mennäkö suoraan kotiin vai jaksaako Laajarannan saunaan. Päättelin, että vaikka väsyttää, eikä saunomisesta ole tarkoitus tehdä suorittamista, niin tällä(kin) kertaa sauna auttaa.

Laajarannan sauna on Roihuvuoren seurakunnan sauna meren rannalla. Keskiviikkoisin on miesten ja torstaisin naisten vuoro. Kolmen euron vapaaehtoisen saunamaksun voi maksaa saunantuvan lippaaseen.

WP_20141211_012

Sauna on pieni, lauteille mahtui pylly pyllyn viereen kerralla 5-6 naista, rapuille pari lisää. Porukkaa oli sopivasti, niin ettei tarvinnut suihkuhuoneen puolella jonotella löylyihin, niin kuin kuulemma usein käy. Seinällä oli jotain rukouksia ja olin etukäteen kuullut, että kaljan juontia ei siellä katsottaisi hyvällä. Seurakunnan jäsen ei kuitenkaan tarvitse olla. Saunan seurakunta tuntui olevan toisilleen tuttua ja kuulumisia vaihdettiin. Pienen saunan on tarkoituskin varmaan palvella lähiseudun asukkaita ja porukka on tullut tutuksi.

Uimaan pääsi rappuja pitkin mereen, aallot loiskuivat ison laiturin alla. Kaiteeseen niitattu lappu kehotti käyttämään uimapukua, mutta eipä sitä ohjetta kukaan noudattanut. Tossut jalassa ja pipot päässä vain uimaan mentiin.

WP_20141211_014

On ollut hauska löytää näitä erilaisia pieniä yhteisöllisiä saunoja sieltä täältä Helsingistä.

Tänäänkin kannatti pitää se arpomishetki Makkaratalon kulmalla, eikä suunnata suoraan kotiin. Tuli hyvä olo ja mieli. Tämä kansa rakastaa saunomista.

We love Helsingin sivuilta löysin kivan blogikirjoituksen Laajarannan saunasta.

2 responses to “Sauna 90. Laajarannassa pylly pyllyn vieressä”

  1. Ville says :

    Ai siellä uidaan nakuna! Itse en ole uskaltanut mennä avantoon sen jälkeen, kun se ”käytä uimapukua” -kyltti tuli. Pelättiin jo, että uimapukua pitäsi käyttää saunassakin…

  2. laurajanis says :

    Niin siellä tehtiin, ehkä illan pimeydestä johtuen? Tai jos kyltti on vasta tullut, eikä sitä oltu vielä huomattu? En kysellyt tarkemmin. Luulisi, että on sen verran syrjäinen ja pimeä paikka, ettei ketään häiritse.

Jätä kommentti